ÇINARCIK’A 3 ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

Çınarcık Belediyesi, Türkiye’nin en prestijli belediyecilik ödüllerinden Altın Karınca’da 3 ödül birden kazandı.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 6.sı gerçekleştirilen ‘Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’ İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin en prestijli ve ciddi belediyecilik ödüllerinden kabul edilen yarışmanın ödül töreni Beşiktaş’taki Conrad Bosphorus Hotel'de düzenlendi.

Törene Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda belediye başkanı ve personeli katıldı.

Birliğe üye belediyelerin uyguladığı başarılı projelerin ve örnek uygulamaların ödüllendirildiği yarışmanın jüri üyeliklerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Demir, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Ülkü Arıkboğa ve Doç Dr. Aynur Can, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Eken, Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan gibi isimler yer aldı. Jüri üyeleri afet yönetimi, imar şehircilik ve estetik, kurumsal yönetim ve gelişim, kültür ve sanat, toplum düzeni ve sosyal hizmetler, ulaşım ve altyapı hizmetleri, yeşil alan ve çevre yönetimi hizmetleri, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 8 farklı kategoride dereceye giren projeleri belirledi.

3 PROJE ÖDÜL GETİRDİ

Çınarcık Belediyesi büyük ödül töreninde kültür ve sanat kategorisinde Yasemin Koç Halk Kütüphanesi’nin ‘Bilmediğini Öğren, Bildiğini Aktar’ isimli projesiyle üçüncü oldu. Yine toplum düzeni ve sosyal hizmetler kategorisinde ‘Çınarcık’ta Çocuk ve Genç Çalıştayı’ üçüncü olarak ödüle layık görüldü. Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün uyguladığı bu 2 projenin yanısıra yeşil alan ve çevre yönetimi kategorisinde de Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ‘Çöpler Çiçek Açsın’ isimli projesi üçüncü olarak ödül kazandı.

Ödül törenine Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleriyle birlikte katıldı. Kurt, ödülleri Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

Kazandıkları 3 ödülü oldukça önemsediklerini dile getiren Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Bu ödüllerde en büyük pay sahibi, inovatif ve vizyon sahibi projeleri hayata geçiren personelimizdir. Alanında uzman jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu 3 kategoride birden ödül kazanmamız yaptığımız işlerin de ne kadar doğru olduğunun göstergesi. Göreve başlamamızdan bu yana yaptığımız akılcı projelerle Çınarcık halkının mutluluğu ve yüzünün gülmesi için çalışıyoruz. Bizim için en büyük övgü Çınarcık halkının takdiri. Ancak bunun yanında bu tarz ödüller de çalışma şevkimizi kamçılıyor. Ödüllerde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.