TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYEYİZ

Çınarcık Belediyesi'nin Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne (TDBB) meclis kararı ile yapmış olduğu üyelik başvurusu kabul edildi.

Ulusal ve Uluslar arası belediyecilik ve şehircilik anlayışında , uygulama ve geliştirme imkanlarını sağlayan , Türk Dünyası arasında mevcut olan kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak, kardeşlik , dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi , görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak amacıyla kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne belediyemiz de katılmıştır.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Nedir ?
Türk Dünyası Belediyeler Birliği faaliyet konuları kapsamında, kültür ve medeniyetin geniş mirasını dikkate alarak işbirliğine dayalı bir dostluk ve yardımlaşma ortamı içinde kar amacı gütmeden ve üye ülkelerinin kanunları ile yasaklanmamış olmak kaydıyla ekonomik ve teknik alanlar başta olmak üzere işbirliğini geliştirmek, bu konularda bilgi, görgü ve karşılıklı teknolojilerden yararlanmak başta olmak üzere Tarihi ve Kültürel mirasın korunması, kent ve kent yönetimlerinin sorunlarının ve çözüm yollarının belirlenmesi, tartışılması, ortak çözümler aranması ve uygulama çalışmalarının yapılmasına, kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modellerin araştırılması ve geliştirilmesi çalışmalarının yapılması ve yapılan çalışmaların desteklenmesi amacıyla kurulmuştur. Birliğe 28 ülkeden toplam 1134 belediye üyedir.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt   yaptığı açıklamada ; “Belediye Meclis Kararı ile almış olduğumuz Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne üyelik başvurumuz kabul edilmiştir. Böylelikle birliğe bağlı 28 ülkeden toplam 1134 belediyenin içerisin de artık Çınarcık Belediyesi de var. Üyeliğimiz Çınarcık’ın tanıtımı için büyük rol oynayacak. Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne üyeliğimiz Çınarcık için hayırlı olsun” dedi.