YENİLENEN ISO 9001:2008 BELGESİ ; ÇINARCIK BELEDİYESİNDE

Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından oluşturulan bir kalite yönetim standartı olan ISO 9001: 2008 belgesini yeniledik. Yenilenen ISO 9001:2008 belgesi  ile  Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, uyguladıkları çağdaş, modern hizmetlerin kalitesinin bu belgeyle tescillendiğini söyledi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt konu ile ilgili ; “Ben bunu toptan kalite yönetim çalışması olarak ifade ediyorum. Şu anda yetişmiş kadromuzla iyi işlere imza atıyoruz” dedi. Kurt, belgenin alınmasında personelin büyük katkısı olduğunu da dile getirerek “Belediye personelimize de gösterdikleri üstün başarı nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha nice projelere taahhüt ediyor, bu belgenin hakkını vererek çalışacağımıza söz veriyorum” diye konuştu.

Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Nedir?

ISO , International Organization for Standardization’un kısa yazılışıdır; yani Uluslararası Standardizasyon Örgütü’nün oluşturduğu bir kalite yönetim sistemi standartıdır. ISO 9001 Belgesi ise , ilgili kuruluşun hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler .Etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş , bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. Belge , kuruluşun hizmetlerinin uluslararası  kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini gösterir.