ÇINARCIK’IN İKİNCİ KARDEŞ ŞEHRİ PHALSBOURG

Çınarcık Belediyesi ile Fransa’nın Phalsbourg Belediyesi arasında kardeş şehir için gereken protokol çalışmaları tamamlandı.

Çınarcık ile Fransa’nın Phalsbourg kenti arasında geçtiğimiz aylarda başlayan sıcak ilişkiler kardeş şehir anlaşmasıyla neticelendi.

Geçtiğimiz aylarda Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher ve ekibini  Çınarcık’ta 5 gün boyunca misafir edilmişti. Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher ; hem denizi hemde doğası ile çok güzel bir ilçe olan Çınarcık ile Fransa’ya döndüğümüz vakit te en kısa zamanda kardeş şehir için gereken protokol çalışmalarına başlayacağını belirtmişti. Yapılan yazışmalar sonrasında Çınarcık’ın ikinci kardeş şehri Phalsbourg oldu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt konu ile  “Geçtiğimiz aylarda  Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher’i burada ağırlamıştık İki şehir arasında yaptığımız kardeş şehir anlaşması sayesinde Çınarcık’ımızın Fransa’da bilinirliğini arttırıp ilçemize yabancı turist kazandırmayı amaçlıyoruz. Kardeş şehir anlaşması ile  iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler gelişecektir” dedi.