ÇINARCIK BELEDİYESİ’NDEN TAŞERONLARA KADRO SEMİNERİ

Çınarcık Belediyesi, Kanun Hükmümde Kararname ile getirilen haklar kapsamında kadroya geçmeye hazırlanan taşeron işçilere, eğitim semineri düzenledi.

Çınarcık Belediyesi, Kanun Hükmümde Kararname ile getirilen haklar kapsamında kadroya geçmeye hazırlanan taşeron işçilere yönelik , Çınarcık Belediyesi meclis salonunda eğitim semineri düzenledi. Emekli Sayıştay Üyesi Abdurrahman Acar'ın verdiği kadro seminerine, Çınarcık Belediyesi Başkan Yardımcıları , bütün birim müdürleri ve taşeron işçileri katıldı.

24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ocak'ta tebliğ edilen Kanun Hükmünde Kararname ile, taşeron işçilerinin devlet kadrosuna geçmesini kapsayan yasada, başvuru süresinin 2 ile 11 Ocak tarihleri arasında gerçekleşeceğini, 1 Nisan 2018 tarihi itibari ile bütün işçilerin kadroda olacağını, işçilerin hangi haklara sahip olacağını, özlük hakları ve sosyal haklarının hangi koşullar altında güvence altına alındığı anlatıldı.

Çınarcık Belediyesi bünyesinde hizmet veren tüm taşeron işçiler , merak ettikleri bütün soruları Emekli Sayıştay Üyesi Abdurrahman Acar'a sorarak bilgi sahibi oldu. 1 gün boyunca verilen seminerin faydalı olduğunu ve merak ettikleri bütün sorulara cevap bulduklarını belirten çalışanlar, bizlerin bilgilenmesine katkı sağlayan Belediye Başkanımız Avni Kurt’a ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise emeğin en yüce değer olduğuna ve Çınarcık halkına birlikte hizmet götürdükleri emekçi yol arkadaşlarının kadro hakkına sahip olmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Başkan Avni Kurt ; "Bizler işçimizin, emekçimizin ve tüm çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Kadroya geçmeye hak kazanan bütün emekçi yol arkadaşlarımız için gerekli bütün çalışmalarımızı büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Emekçi dostlarımızın daha sağlıklı bilgiye sahip olması gerektiğini düşünerek bu eğitim seminerini düzenleme ihtiyacı hissettik. Bütün yol arkadaşlarımıza kadronun hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.