BAŞKAN SOYER’DEN VE BAŞKAN YAMAN’DAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer ve Koru Belediye Başkanı Sayın Kamil Yaman ortaklaşa bir basın açıklaması yaptı.

Çınarcık Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ortak basın açıklamasına Yalova ve Çınarcık’taki yerel basın mensupları katıldı.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer ve Koru Belediye Başkanı Sayın Kamil Yaman Çınarcık ile Koru arasında yapımına başlanan sahil yolu projesi hakkında basına bilgi ve demeç verdiler. Demeçten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer sahil yolu projesi hakkında “Değerli misafirler ve kıymetli basın mensupları Koru Belediye Başkanımız Sayın Kamil Yaman bey ile birlikte gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Sözlerime öncelikle sayın başkanımıza Çınarcık Belediyesi’ne hoş geldiniz diyerek ve kendisini burada ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek başlamak istiyorum.

Bizler aynı yörenin insanlarıyız.

Aynı denizi kullanıyor, aynı ormanlardan nefes alıyoruz. Düğünde, cenazede, gamda neşede her zaman bir aradayız. İkametinin Çınarcık ya da Koru’da olmasına bakmaksızın hayatın tüm renklerini birlikte paylaşıyoruz.

Farklı kurumlar olmamamız hatta farklı partilere mensup olmamız aramızdaki dostluk ilişkisini hiçbir zaman zedeleyemez.

Geçmiş yıllarda Çınarcık Belediyesi ile Koru Belediyesi arasında yaşanan bir takım anlaşmazlıklar masa başında çözülememiş ve konular mahkemelere taşınmıştı.

Bizler açıkçası bu durumu tasvip etmiyor ve yaşanan süreçten rahatsızlık duyuyoruz.

Amacımız, yerel hizmetlerin; halkın beklentileri ve kamu menfaatleri doğrultusunda karşılıklı konuşarak, dostane bir şekilde Çınarcık ve Koru halkına sunulmasıdır.

Bugüne kadar hamd olsun hiçbir sorun yaşamadık ve bundan sonrada inşallah yaşamadan yolumuza devam edeceğiz.

Değeri misafirler; Çınarcık ile Koru arasında yapımına başlanan sahil yolu projesini bitirme konusunda kararlıyız.

Yolun Çınarcık kısmında kalan yaklaşık 460 metrelik eksiği güz sonuna kadar tamamlayacağız.

Bu sayede Çınarcık Cumhuriyet Meydanından Koru Meydanına kadar, %90 ı deniz kıyısında olmak üzere yaklaşık 5 km uzunluğunda çok şık bir sahil yürüyüş yolumuz olacak.

Söz konusu çalışmayı Koru Belediyesi Çınarcık Belediyesi’ne olan borcunun bir kısmının karşılığı olarak tamamlayacak.

Bu konuda; Koru Belediye Başkanımız Sayın Kamil Yaman bey başta olmak üzere, emek sarf eden Çınarcık ve Koru Belediyesi çalışanlarını tebrik etmek istiyorum.

Çınarcık’ımıza Koru’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm konuklarımıza katılımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum…” dedi.

01.07.2020 21:05