BAŞKAN SOYER’İN CORONA VİRÜSÜ HAKKINDA MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer; Corona virüsü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Değerli Çınarcık’lılar,

Öncelikle hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Çınarcık Belediyesi olarak Çin’de başlayan ve bugün dünyanın hemen her noktasına yayılan Corona Virüs Salgını ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Belediyemiz, salgının ülkemizde görülmesiyle birlikte tüm imkânlarını Çınarcık’ımızda hijyenin sağlanabilmesi için seferber etmiştir.

Başta halkın yoğun olarak kullandığı mekânlar olmak üzere tüm noktalar ilaçlanmaya devam etmektedir.

Bugüne kadar, belediye binası ve tüm dış birimleri, Kaymakamlık ve Kaymakamlığa bağlı tüm birimler, üniversite, Çınarcık Devlet Hastanesi, Çınarcık Emniyet Müdürlüğü, Çınarcık Jandarma Komutanlığı, Çınarcık Belediyespor Tesisleri, Çınarcık Spor Salonu, Çınarcık Huzur Evi, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Okul öncesi kurumlarımız, ilköğretim okulları ve liseler, özel sürücü kursları, Özel Öğrenci Yurtları, Orman İşletme Şefliği, Halkbankası, Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Çınarcık’ta yer alan tüm bankamatikler, taksiler, minibüsler, otobüsler, otobüs durakları, TURYOL İskelesi, İDO iskelesi, Uludağ Elektrik ve Dağıtım Müdürlüğü (UEDAŞ), Armagaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çınarcık Hanımeli Kooperatifi, noter, sağlık ocakları, eczaneler, marketler, kaya çarşısı, Çınarcık’ta yer alan tüm çocuk parkları, kahvehaneler, cafeler, muhtarlıklar, belediye tuvaletleri, ilçe genelinde yer alan pansiyonlar, oteller, kuaförler, berberler, lokantalar, ofisler, emlakçılar, tamirciler, oto tamircileri, hediyelik eşya dükkanları, Çalıca köyü camisi, Şenköy camisi, Kocadere köyü camisi ve Çınarcık’ta yer alan tüm camilerimiz dezenfekte edilmiştir. Ayrıca otobüs duraklarımıza el dezenfekte cihazı takılarak halkımızın dışarıda olduğu zamanlarda dahi ellerini temiz tutabilmesi için imkan sağlanmıştır.

Çınarcık Belediyesi olarak bugüne kadar 30.000 kg’dan fazla temizlik ürünü kullanılmıştır. Fen işleri Müdürlüğü’müze bağlı temizlik işleri birimi, İtfaiye Müdürlüğü ve Veterinerlik Müdürlüğü olmak üzere 3 ayrı birimimiz kendi sorumlulukları dâhilinde temizlik çalışmalarına devam etmektedir. Sokak, cadde ve meydan yıkamalarımız tamamen ilaçlı sularla yapılmaktadır.

Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz Çınarcık içerisinde yer alan billboardlar, otobüs durakları ve toplu ulaşım araçları içerisinde yer alan reklam alanları aracılığıyla Corona Virisüyle mücadele etme konusunda bilgilendirmeler yapmaktadır.

Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bilgilendirici el broşürleri tüm esnafımıza ve halkımıza dağıtılmıştır. Esnaflarımızın hijyen kontrolleri sıklaştırılmıştır.

Ayrıca Çınarcık Belediyesi web sitesi ve sanal platformlar üzerinden de bilgilendirmeler ilk günden bu yana yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Bu süreçle birlikte devletimiz, okullarımızda ve üniversitemizde eğitime bir süre ara verilmesi ve eğitimin dijital ortam üzerinden devam ettirilmesini karara bağlamıştır. Bizler de Çınarcık Belediyesi olarak, GMS operatörleriyle yaşanan süreci geçici olarak askıya aldık. Öğrencilerimizin eğitimlerine sağlıklı devam edebilmesi için tüm yasal kazanımlarımızı saklı tutularak, baz istasyonlarının tam kapasite çalışmasını sağladık. Ancak şunu da ifade etmek isterim ki, bu konuda haklı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek olup, Çınarcık halkının haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz.

Tüm dünya genelinde yaşanan bu krizli süreci en az hasarla atlatabilmemiz adına kendi sağlıklarını tehlikeye atarak fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza bilhassa teşekkür etmek istiyorum.

Halkımızın dedikodulara itibar etmemesini ve devletimizin talep ettiği önerilere göre davranmasını rica ediyorum.

15 Temmuz’da milletimiz için nasıl “SOKAĞA ÇIKIN” çağrısına harfiyen uyduysak, bugün de “EVDE KAL” çağrısına harfiyen uymamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Sonuç olarak hep birlikte mücadele ederek bu salgın hastalıktan yakın zamanda kurtulacağımıza inanıyorum. Bizler Çınarcık Belediyesi olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sizler de evde kalarak bizlere yardımcı olun.

Zaman zaman sizleri hem Corona Virüsüyle mücadele konusunda hem de belediyemizin diğer faaliyetleri konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Herkese saygılarımı sunarım, sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun.

20.03.2020 20:30