BAŞKANIMIZ NUMAN SOYER’İN, 17 AĞUSTOS MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanımız Numan Soyer, mesajında “17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız büyük Marmara Depremi’nden bu yana 20 yıl geride bıraktık. İlçemizin etkilenmesiyle birlikte Marmara Bölgesi’nde binlerce insanımızın ölümüne ve bir o kadar da vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu. Aradan geçen 20 yıla rağmen o günkü acıları asla unutmadık. Kaybettiğimiz her yurttaşımızın acısı içimizi sızlatmaya devam ediyor.

Şu bir gerçek ki, bulunduğumuz coğrafyanın  gereği olarak deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. Kamu kurumlarımızla birlikte yürüttüğümüz bir ‘Afet Yönetim Planı’mız var. Bu kapsamda olası afet sonrasında toplanma yerleri hazır. Depremin değil alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığını biliyoruz. Biz de Çınarcık’ımız için bütün çalışmalarımızı bu bilinçle hayata geçiriyoruz. Güzel ilçemiz için anlamlı bu günde , acılarımızın hâlâ tazeliğini koruduğunu ve kelimelerin kifayetsiz kaldığını  biliyorum. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın. 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet , yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onları asla unutmadık, unutmayacağız" dedi.

16.08.2019 19:00

1951 Defa Görüntülendi