ÇALICA KÖYÜ, G22D13B2C PAFTA, 212 ADA 4 NUMARALI PARSELİ İÇEREN

1-PLANLAMA ALANININ TANIMI

Planlama alanı; Yalova İli, Çınarcık İlçesi, Çalıca Köyü G22-d-13-b-2-c Pafta, 212 Ada 4 numaralı parselin kapsamaktadır. Planlama alanını oluşturan parsel toplam 979,78 m² ( 0,1 hektar ) alana sahiptir. İmar planı değişikliği önerilen alan 1/1000 ölçekli planlarda yatay 4 501 100 - 4 501 000  ile dikey 427 700 - 427 800  koordinatları arasında yer almaktadır.

2-PLANLAMA ALANINI KONUMU VE MEVCUT DURUMU

Planlama alanı Çalıca Köyü sınırları içinde Çınarcık şehir merkezinin yaklaşık 2,5 km. güney doğusunda bulunmaktadır. Planlama alanı; bölgedeki önemli röper noktalarından  Çınarcık Huzur Evi'nin karşısında bulunmaktadır. Ayrıca planlama alanı Çınarcık Yalova Karayolu'nun da yaklaşık 100 m. güneyinde yer almaktadır. Mevcut İmar Planında planlama alanının çevresinde TAKS: 0,35 KAKS: 0,70 yapılaşma koşullu  2 katlı konut alanları bulunmaktadır.

3-MEVCUT PLANLAMA DURUMU
Planlama alanı;1/ 5000 Ölçekli Nazım İmar Planında  "Ticaret Alanı" olarak planlıdır. Nazım planda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Planlama alanı; 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında;  29.04.2019 tarihi onanlı  İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporu gereği ÖA-2.1.A  (Önlem Şartlı Alan 2.1.A ) 'da kalmakta ve  yapılaşma koşulları eksik bırakılmış  Ticaret Alanı olarak planlıdır.

5-PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİN AMACI VE PLANLAMA KARARLARI

Amaç: Mevcut 1/1000 Ölçekli Çınarcık Revizyon İmar Planı'nda 212 Ada 4 numaralı parselin yapılaşma koşulları, çekme mesafeleri gibi belirtilmesi gereken tanımlamalar belirtilmemiş sadece Ticaret Alanı olarak tanımlanmıştır.  Plan değişikliğinin ana amacı 212 Ada 4 numaralı parselin eksik teknik çizime dayalı detaylarını belirtmek ve uygun yapılaşma koşullarını oluşturabilmektir. Parselin şeklini, büyüklüğünü, çevresel yapılaşma yoğunluğunu veya arazi kullanım kararını değiştiren herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Planlama Kararları:
1-212 Ada 4 numaralı parselde etrafındaki yapılaşma yoğunluğu dikkate alınmış ve TAKS: 0,35 KAKS: 0,70 yapılaşma koşullu  Ayrık Nizam ve 2 katlı olarak belirlenmiştir.

2-212 Ada 4 numaralı parselin mevcut plandaki ticaret kullanımı korunmuştur.

3-212 Ada 4 numaralı parseldeki olası yapılacak yapı yüksekliği "Yükseklik en çok: 8,50 m." olarak belirlenmiştir.

4- Yapı yaklaşma mesafeleri kuzey cephesinde 3 m., güney, batı ve doğu cephelerinden 5'er m. olarak belirlenmiş ve plana işlenmiştir.

5- Parselin şeklini, büyüklüğünü, çevresel yapılaşma yoğunluğunu veya arazi kullanım kararını değiştiren herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

6-ALANSAL BÜYÜKLÜKLERİ GÖSTEREN TABLO

Planlama alanındaki planlama öncesi ve sonrası fonksiyon büyüklükleri ve dağılımları şu şekildedir:

FONKSİYONLAR

MEVCUT PLAN

ÖNERİ PLAN

DEĞİŞİKLİK

PLANLAMA  ALANI

979,78 m²

0 m²

TİCARET ALANI

979,78 m²

0 m²

7-TEKNİK ALTYAPI ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Teknik Alt Yapı Alanları; Kamu veya özel sektör tarafından yapılacak elektrik, petrol ve doğalgaz iletim hatları, içme ve kullanma suyu ile yeraltı ve yerüstü her türlü arıtma, kanalizasyon, atık işleme tesisleri, trafo, her türlü enerji, ulaştırma, haberleşme gibi servislerin tamamı için yapılan tesisler ile açık veya kapalı otopark kullanışlarına verilen genel isimdir.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği Madde 26-7'de " Yoğunluk artıran veya kentsel ulaşım sistemini etkileyen imar planı değişikliklerinde kentsel teknik altyapıya yönelik etkilerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla ayrıca kentsel teknik altyapı etki değerlendirmesi raporu, analizi hazırlanır veya hazırlatılır." denmektedir.

Yapılan imar planı değişikliği ile 979,78 m² büyüklüğündeki, 212 Ada 4 numaralı parselin kullanımı; imar hatları ve ulaşım bağlantılarında herhangi bir değişiklik yapılmadan, TAKS:0,30 ve KAKS: 0,70 ve Yükseklik en çok: 8,50 m. ve Ticaret Alanı olarak yeniden düzenlenmiştir.

Yapılan planlama çalışması ile bölgede herhangi bir nüfus artışı ve dolayısı ile ulaşımda araç sayısını ve yoğunluğunu arttırabilecek bir gelişme olmayacaktır.

Planlama alanına ulaşım günün her saatinde sürekli olarak toplu taşıma araçlarıyla da rahatlıkla sağlanabildiğinden dolayı; herhangi bir ticari kullanımda caddedeki trafiği olumsuz yönde etkileyebilecek bir araç sirkülasyonu oluşmayacağı düşünülmektedir.

Yukarıda belirtilen öngörülerden dolayı önerilen plan değişikliğinin "Yoğunluk Arttırma ve Kentsel Ulaşım Sistemini Etkileme" başlıkları ile alakalı herhangi eksiklik veya sorun oluşturmayacağı düşünülmektedir.

8- PLAN NOTLARI

1- PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ONAMA SINIRI MÜLKİYET SINIRIDIR.

2- YOL, PARK VB. ALANLARIN KAMUYA TERKİ YAPILMADAN YAPI İNŞA İZNİ VERİLEMEZ.

3- ÇINARCIK MERİ İMAR PLANI HÜKÜMLERİ GEÇERLİDİR.

4- ÇINARCIK MERİ İMAR PLANI HÜKÜMLERİNDE BELİRTİLMEYEN HUSUSLARDA 3194 SAYILI İMAR KANUNU  VE PLANLI ALANLAR TİP İMAR PLANI HÜKÜMLERİNE UYULACAKTIR.

5- PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAN PARSELİ İÇEREN İMAR PLANINA JEOLOJİK VE JEOTEKNİK ETÜT RAPORU VERİLERİNE UYULACAKTIR.

10.02.2020 11:30

Tüm Duyurular İçin Tıklayın