ÇINARCIK BELEDİYESİ, ÖZ SERMAYESİYLE YENİ NESİL BELEDİYE OTOBÜSLERİNİ FİLOSUNA EKLEDİ

Çınarcık Belediyesi araç filosuna önemli iki takviye daha yaptı.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer liderliğinde, belediye hizmetlerini daha da geliştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Belediyenin kendi öz sermayesiyle yapılan yatırım kapsamında, modern ve konforlu iki adet OTOKAR marka belediye otobüsü filoya katıldı.

Yeni otobüsler, teknolojik özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımıyla dikkat çekiyor. Motor tipi olarak Cummins Turbo şarjlı Euro 6 kullanılarak çevre dostu bir tercih yapıldı. Otobüsler, toplam 131 kişilik kapasitesiyle bölge halkına geniş bir taşıma imkanı sunuyor. 30 kişi otururken, 100 kişi ayakta seyahat edebilecek ve 1 tekerlekli sandalye için de özel bir alan bulunuyor.

Güvenlik önlemleri de göz ardı edilmemiş. Otobüslerde ön kapı, orta kapı ve arka kapı olmak üzere toplam üç ayrı biniş ve iniş kapısı bulunuyor. Bu kapılar, yolcu sıkışmalarını önlemek için özel bir koruma sistemiyle donatılmış durumda. Ayrıca, otobüslerin hareket etmesi için kapıların tamamen kapanması ve açılmaması gerekiyor, böylelikle yolcuların güvenliği en üst düzeyde sağlanmış oluyor.

Modern yaşamın gereksinimlerini karşılayan donanımlara da sahip olan otobüslerde, klima sistemi ve 8 kameralı IP kamera-kayıt sistemi bulunuyor. Yolcuların seyahatlerini daha keyifli hale getirmek adına ise 2 adet 19'' LCD monitör kullanılmış.

Engelli bireylerin de rahatça seyahat edebilmesi için otobüslerde manuel kumandalı engelli rampaları yer alıyor.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, yapılan bu yatırımın bölge halkına daha kaliteli ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunmayı amaçladığını belirtti. Yeni otobüslerin hizmete sunulmasıyla birlikte, bölge halkının ulaşım konforu ve güvenliği önemli ölçüde artacak.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, yeni iki adet OTOKAR marka belediye otobüslerinin halkımıza hayırlı olmasını dilerken “Vatandaşlarımıza daha hızlı, daha kaliteli hizmet verebilmek adına belediyemizin makine ve araç parkına yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Tamamen öz sermayemiz ile son teknolojiyle donatılmış iki adet yeni otobüsler, teknolojik özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımıyla dikkat çekiyor. Otobüslerde Motor tipi olarak Cummins Turbo şarjlı Euro 6 kullanılarak çevre dostu bir tercih yaptık.  Modern yaşamın gereksinimlerini karşılayan donanımlara da sahip olan otobüslerimizde, klima sistemi ve 8 kameralı IP kamera-kayıt sistemi, engelli rampası ve 2 adet 19'' LCD monitör yer alıyor. Tamamen öz sermayemiz ile yapılan bu yatırımın bölge halkına daha kaliteli ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunmayı amaçladığını belirtti. Yeni otobüslerin hizmete sunulmasıyla birlikte, bölge halkının ulaşım konforu ve güvenliği önemli ölçüde artacaktır. Araç filomuza eklediğimiz iki adet son model otobüslerimiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

08.03.2024 13:49