CUMHURİYET’İMİZİN 100.YILI ÇINARCIK’TA COŞKUYLA KUTLANDI

Çınarcık Belediyesinin Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'nde coşku sokaklara sığmadı.

Çınarcık, Türkiye'nin tarihinde unutulmaz bir ana tanıklık etti. 29 Ekim 1923'te ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamak için, Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'nın atmosferi coşku ve bayram havasıyla doldu. Binlerce vatandaş, ülkenin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini anlamak ve kutlamak için bir araya geldi.

Kutlamalar, gündüzden başlayıp geceye kadar süren etkinliklerle dolu dolu geçti. Çınarcık, Türk bayrakları ve Cumhuriyet'in simgesi olan ay yıldızla donatıldı.

Günün akşam saatlerinde, Belediye Başkanımız Numan Soyer, Belediye Başkan Yardımcımız Murat Savaş, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve binlerce vatandaş;  Çınarcık Belediyesi Hizmet Binası’nın önünden ellerinde ay yıldızlı bayraklar ve fenerlerle, bir ağızdan marş söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirdiler.Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’na toplanan cumhuriyet sevdalısı binlerce vatandaş Çınarcık Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin oluşturmuş olduğu koro ile müzik ziyafetine doydular.Sahne alan ekip Atatürk’ün sevilen şarkılarını ve Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini anlatan şarkılar ile kalabalığı çoşturdular.Meydanda toplanan Türkiye sevdalısı vatandaşlar, coşkuyla şarkılara eşlik ederken, birlik ve beraberlik duygularıyla dolup taştı.

Kutlamaların en etkileyici anlarından biri, geceye doğru başlayan muhteşem havai fişek gösterisiydi. Renkli patlamalar, gökyüzünü aydınlatırken, seyircilere büyülü bir an yaşattı.

Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 29 Ekim 100. Yıl kutlamaları, Türkiye'nin Cumhuriyet sevincini ve birlik ruhunu tüm ilçeye yansıttı. Bu anlamlı günde, geçmişin değerleriyle geleceğe umutla bakmanın coşkusuyla dolu bir kutlama gerçekleştirildi. Bu özel gün, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara doğru ilerlemesinin bir simgesi olarak hafızalarda yer etti.

30.10.2023 00:47