G22D13A1B DEĞERLENDİRMESİ VE REVİZE EDİLMESİ KONULU İMAR KOMİSYON RAPORU

G22D13A1B Değerlendirmesi ve revize edilmesi konulu İmar Komisyon Raporu 14/06/2019 tarih "2019/49" sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanmıştır.

Çınarcık İmar Planı Revizyonu, pafta : G22D13A1B, Plan Notlarının  değerlendirmesi ve revize edilmesi konulu İmar Komisyon Raporu; Belediyemiz'in  14/06/2019  tarih "2019/49" sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanmıştır. Eklenen veya revize edilen Plan notları Meclis Kararı ile birlikte; 17/06/2019 pazartesi günü saat 10:00'dan itibaren Belediyemizin resmi internet sitesi (http://www.cinarcik.bel.tr) 1 ay (30 gün) süreyle askıya çıkarılmıştır.

Plan İşlen Numarası (PİN): UİP_900,21

 

PLAN NOTLARI

  1. Deprem Yönetmeliğine uyulacaktır.
  2. 1. Derece deprem bölgesinde yer aldığından afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik hükümlerine uyulacaktır. Çınarcık İlçesi,  1. Derece deprem kuşağı içinde yer almakta olup, yapılacak tüm yapılarda 18.03.2018 tarihli ve 30364 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hükümlerine uyulacaktır.
  3. Otopark Yönetmeliğine uyulacaktır.
  4. Sığınak Yönetmeliğine uyulacaktır.
  5. Sosyal donatı alanları ( yol,otopark,yeşil alan vb.) Kamu eline geçmeden inşaat uygulaması yapılamaz.
  6. İmar parseli oluşturulmadan iskan ruhsatı verilemez.
  7. Kottan kat kazanılamaz, çatı aralarına bağımsız bölüm yapılamaz. Ancak; son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı çatı piyesi yapılabilir. Bu alanlar emsal hesabı dışındadır.
  8. Zemin katı ticaret olan yapılarda zemin katlar hmax=5.50m yapılabilir.
  9. Bodrum katlarda kat yüksekliği an az=2.60m.’ dir.  Birden fazla bodrum kat çıkabilecek parsellerde en az 2.60 m. yüksekliğe uymak kaydıyla bodrum kat adedini ve yüksekliklerini belirlemeye belediye yetkilidir.
  10. Bodrum katlarda bağımsız birim tesis edilemez.
  11. Ön bahçe mesafesi ne olursa olsun yapılar oturdukları tabii zemin ortalamasından kot alacaklardır.
  12. Park, çocuk bahçesi, oyun alanları gibi kamu alanlarında Belediyesince gerektiğinde voleybol-basketbol sahası, tenis kortu ve yüzme havuzu yapılabilir.
  13. Planlama alanı genelindeki konut alanlarında ifraz yapılması aşamasında 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 19. Maddesine uyulacaktır.
  14. Plan notlarında belirtilmeyen hususlarda 3194 Sayılı İmar Kanununun Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerine uyulacaktır.
  15. Yatay kat mülkiyeti uygulanacak alanlarda geniş adalarda site şeklinde ikili-üçlü-dörtlü bloklar yapılabilir.
  16. Yol boyu ticaret alanlarında yapıların alt katları ticaret, üst katları konut olarak kullanılacaktır.
  17. Minimum parsel büyüklüğü 300 m2’dir
  18. İmar planında gösterilen ada bölünme çizgileri şematik olup, bağlayıcı değildir.
  19. Yerleşime uygun olmayan alanlarda ve yerleşime uygun olmayan dolgu alanlarında kesinlikle yapılaşmaya izin verilmez.
  20. Bitişik nizam yapıların kat adetleri aynı olmalıdır.
  21. Tüm yapılarda en az bir bodrum kat yapılarak temeller altta bulunan nispeten sağlam veya az ayrışmış zeminlere oturtulmalıdır. Tek katlı yapılarda bu zorunluluk aranmaz.
  22. Yer altı suyunun yüksek olduğu yerlerde bodrum katlarda sızdırmazlık önlemleri alınmalıdır.
  23. -
  24. Planlama alanında yapılan jeolojik- jeoteknik çalışmalar planda gösterilen formasyon sınırları içinde yapılmış olup parsel bazında etüt kabul edilemez. Parsel bazında bina temellerine esas olacak şekilde sondaj, zemin etütü çalışmaları yapılmalıdır.
  25. Plan notlarında belirtilmeyen konularda, Zetem Mühendislik Jeoteknik Enjeksiyon Sondaj Ltd. Şti. tarafından hazırlanan ve 25.09.2008 tarihinde Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu koşulları uygulanacaktır.
  26. Ada bölünme çizgileri şematiktir, bağlayıcı değildir.
  27. Kadastral sorunların doğması durumunda yol güzergâhını bozmamak koşuluyla yolları 2m’ye kadar kaydırmaya Belediyesi yetkilidir.
  28. Planda “A - …” ve “ B - …” simgesi ile gösterilmiş yerleşik konut adalarındaki boş parsellerde yapı alanı, imar mevzuatındaki çekme mesafeleri uygulandıktan sonra kalan alandır. Bu parsellerde ön ve arka bahçe mesafeleri mevcut yapılara göre belirlenir.
  29. Planda “K” harfi ile gösterilen adalardaki mevcut yapılar korunacaktır, yıkılıp yeniden yapılması durumunda kıyı mevzuatına uyulacaktır.
  30. Planda 4 kat yapılaşma hakkı verilmiş ve planın onanmasından önce tescil edilmiş parsellerden cephesi 18 metreden dar köşe parseller ile cephesi 16 metreden dar parsellerde komşu parselle anlaşması durumunda ikiz yapı yapılabilir. Komşu parselin yapılaşmış olması durumunda bu parsellerde 2 kattan fazla yapı yapılamaz.
  31. Planın onanmasından önce komşu parseli bitişik yapılaşmış parsellere ikiz yapılaşma hakkı verilir.
  32. Zemin etüdlerinde bir bölümü jeolojik açıdan “Uygun Olmayan Alan” olarak belirlenmiş parsellerin “ Uygun Alan” veya “Önlemli Alan” olarak belirlenmiş bölümleri imar mevzuatındaki çekme mesafeleri ve yapılaşma koşullarını sağlıyorsa bu parsellere imar hakkı verilir.
  33. Orman İşletme Müdürlüğü’nden izin alınmak kaydı ile özel orman alanında yapılaşma hakkı %6’dır.
  34. Planda zemin kat ticaret kullanımı verilen parsellerde istenmesi durumunda zemin kat konut olarak kullanılabilir.
  35. Zemin katı ticaret olan yapılarda, asma kat yapılması durumunda asma katın yüksekliği 5.50 metre, yapı yüksekliği ise (hmax) =15.00 metredir.
  36. İlgi yönetmelik ve genelgeler esas olmak üzere;
    Yapı inşaat alanı hesaplanırken planlı alanlar imar yönetmeliği madde-22’ye ek olarak;
    a) Son katın üzerindeki ortak alan çatı bahçeleri ve teraslar,
    b) Planlı alanlar imar yönetmeliğinde öngörülen asgari sayı ve ölçüdeki kapıcı dairesi,
    c) Ticari amaç içermeyen, bodrum kattaki ortak alan niteliğindeki çocuk oyun alanları ve çocuk bakım üniteleri; 
    d) Bütün cepheleri tamamen toprağın altında kalan bodrum katları ile kısmen açıkta kalan, yola cephesi bulunmayan bodrum katlarında yer alan; tek başına bağımsız bölüm oluşturmayan, bir bağımsız bölümün eklentisi veya parçası olmayan, ticari amaç içermeyen, yapı yaklaşma sınırı içinde kalan ve 1000 m²’yi ve toplamda katlar alanının % 5’ini aşmayacak şekilde düzenlenen ortak alan niteliğindeki; jimnastik salonu, oyun ve hobi odaları, yüzme havuzu, sauna gibi sosyal tesis, spor birimleri ve depolar,
    e) Bütün cepheleri tamamen toprağın altında kalan bodrum katları ile kısmen açıkta kalan, yola cephesi bulunmayan bodrum katlarında yer alan, bina cephelerinde ilave kat görünümüne neden olmayan ve tek başına bağımsız bölüm oluşturmayan; konut ve ticari kullanımlı bağımsız bölümlere ait depo amaçlı eklentiler,
    f) Bütün cepheleri tamamen toprağın altında kalan bodrum katları ile kısmen açıkta kalan, yola cephesi bulunmayan bodrum katlarında yer alan, bina cephelerinde ilave kat görünümüne neden olmayan ve tek başına bağımsız bölüm oluşturmayan; bağımsız bölümlerle eklenti oluşturmayan, ortak alan niteliğindeki depolar,
    g) sökülür-takılır-katlanır cam panellerle kapatılmış olanlar dâhil olmak üzere balkonlar ve açık çıkmaların 2 metre genişliğini geçmeyen kısımları, kat bahçe ve terasları, iç bahçeler, kat ve ara sahanlıkları dâhil açık veya kapalı merdiven evi, tek bağımsız bölümlü konutlar hariç; bina giriş holleri ile kat holleri ve asansör önü sahanlıkları,
    h) Konut kullanımlı tek bağımsız bölümlü yapıların tamamen gömülü bodrum katlarında yapılacak çamaşırlık, kiler vb. Mekânlar, nitelik ve özellik arz eden tek bağımsız bölümlü umumi binaların kısmen veya tamamen gömülü bodrum katlarında yapılacak olan toplu kullanıma yönelik mekânları,
    i) Açık yüzme havuzu

Katlar alanına(kaks) dâhil edilmez. Emsal harici alanların tamamı, parselin toplam alanının %30’unu aşamaz.

Bütün cepheleri tamamen gömülü olmak ve ortak alan niteliğinde olmak kaydıyla; otopark alanları ve yukarıda belirtilen tamamen gömülü ortak alanlar kaks hesabına dâhil edilmeksizin emsal haricidir. Planda kat yüksekliği 2 olarak gösterilen müstakil yapılarda, bütün cepheleri tamamen gömülü olmak kaydıyla bodrum katlarında yapılan mekânlar kaks hesabına dâhil edilmeksizin emsal haricidir.

  1. Cephesi 14.00m ve 14.00m’den az olan parsellerde, kamusal alana komşu olan bahçe mesafelerini 3.00m’e kadar azaltmaya idaresi yetkilidir.

17.06.2019 13:00

Tüm Duyurular İçin Tıklayın

2059 DEFA GÖRÜNTÜLENDİ

Son Eklenen Haberler

Egemenlik kayıtsız şartsız
milletindir!