İlçemiz sınırları içerisinde bulunan metruk yapılarla ilgili olarak

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan metruk yapılarla ilgili olarak; Çınarcık Emniyet Müdürlüğü’ nün 15/06/2017 tarih, "2469" sayılı ve 02/10/2017 tarih, “81362” sayılı yazıları ile tespit edilerek Belediyemiz’ e bildirilmiştir.

Metruk Yapılar genel itibariyle, kimliği belirsiz kişiler tarafından işgal edilmekte, uyuşturucu ve alkol kullanılmakta, bu durum, çevre kirliliği yaratmakta, toplumun can güvenliği, huzur ve sağlığını etkilemekte, tehlikeli durumlar yaratmakta olduğundan söz konusu yapılar sebebiyle can ve mal kaybı olması halinde öncelikli olarak mali ve hukuki sorumluluğun yapı sahiplerine ait olacağı bilinmelidir. Listede belirtilen Metruk Yapıların yasal maliklerine daha önce, "yapının durumunun acilen düzeltilmesi, düzeltilemiyorsa yıktırılması" konusunda tebligat yapılmış olup, Belediyemize herhangi bir başvuru olmamıştır.

İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 29.11.2019 tarih, 2035 sayılı yazısı ile Çınarcık Kaymakamlığınca metruk yapıların kaldırılması istenilmiş ve 18.12.2019 tarih, 2175 sayılı yazısı ve eki toplantı tutanağında da belirtildiği üzere; Çınarcık Kaymakamımız Sayın Soner KIRLI başkanlığında Belediye Başkanları ile birlikte toplantı gerçekleştirilmiş olup, metruk yapıların yıkımlarının ivedilikle gerçekleştirilmesi konusu karara bağlanmıştır.

Yalova Valiliği / Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 27.04.2020 tarih, E.3564 sayılı yazısı ile Yalova Valiliğince metruk yapıların yıkılması konusunda tekrar talimatlama yapılmış olup; söz konusu metruk yapıların, 3194 sayılı İmar Kanunu' nun 39. Maddesi; “Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması hâlinde bu durum tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir” gereğince ilan yapılmış olup, yapı sahiplerince metrukluk durumunun düzeltilmesi, düzeltilemiyorsa yapıların tamamen yıkılması gerekmektedir. Düzeltilmediği veya tamamen yıkılmadığı takdirde söz konusu metruk yapılar Belediyemiz tarafından yıktırılacaktır.

Değerli Çınarcık Halkına ilanen duyurulur.

15.05.2020 18:39

Tüm Duyurular İçin Tıklayın