MUHARREM AYI NEDENİYLE AŞURE DAĞITTIK

Çınarcık Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla yatsı namazından sonra camilerde aşure dağıttı.

Çınarcık Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle 16 Eylül  akşamı Merkez Cami , Taşliman Cami , Çamlık Hacı Gülsüm Akın Cami , Hasanbaba Cami ve Karpuzdere Hacı Mehmet Gürel Cami’nde yatsı namazından sonra cemaate aşure ve su ikram etti.

Belediye Başkanımız Numan Soyer’in de katılım gösterdiği aşure ikramında cemaatten yoğun ilgi vardı . Aşurelerini alan cemaat  Çınarcık  Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Numan Soyer’e  teşekkürlerini ilettiler.

Muharrem Ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu belirten Başkanımız Numan Soyer , “Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple bugün camilerimizde  aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmeye çalıştık” dedi.

17.09.2019 00:00