POYRAZ CADDESİ HEYELAN BÖLGESİ ONARIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Başlatılan çalışma ile Poyraz Caddesi heyelan bölgesi sorunu ortadan kalkacak.

Belediyemiz tarafından 2021 ve 2022 yıllarında Kocaeli Üniversitesi ile yürütülen ortak çalışma ile Poyraz Caddesi Heyelan önleme projesi hazırlatılmıştı. Bu proje kapsamında 2023 yılı içerisinde Poyraz Caddesi Heyelan Önleme işi için Karayolları Genel Müdürlüğü, Afad Genel Müdürlüğü ve Çınarcık Belediyesi arasında protokol imzalanmıştı.

İmzalanan protokol ile ihale çıkılıp, Poyraz Caddesi heyelan bölgesi onarım çalışmalarına başlandı. Poyraz Caddesi heyelan bölgesi sorunu ortadan kaldıracak çalışmaları AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı ve Yalova Milletvekili  Sayın Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili  Sayın Meliha Akyol hanımefendi, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcımız Murat Savaş, Belediye Meclis üyelerimiz, AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Yalova İl Genel Meclis Başkan Vekili Murat Kaya, Yalova İl Özel İdaresi Meclis Üyeleri Mustafa Selvi ve kurum müdürleri incelemeler yaptılar.

Poyraz Caddesi heyelan bölgesi onarım çalışmalarının süresi 120 iş günü olup, işin projesi drenaj kolonları ve fore kazıklarından oluşmaktadır. Toplam uzunlukları 3.20 metre ile 28 metre arasında değişen 609 adet drenaj kolonu bulunmaktadır. 15 metre 120’lik 118 adet, 35 metre 120‘lik 542 adet, 35 metre 165’lik olmak üzere toplam 718 adet fore kazık çakılacaktır. Bu iş kapsamında 50.000 m3 beton, 4.700 ton demir kullanılacaktır. Çalışmanın sonunda Poyraz Caddesi heyelan bölgesi sorunu ortadan tamamen kalkacaktır.

06.11.2023 16:25