23 NİSAN COŞKUSUNU ÇOCUKLARIMIZ DOYASIYA YAŞADILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, belediye meclis üyelerimiz, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni'nin akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak yaptı. Çınarcık Hüdaverdi Aydın İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan “İYİ Kİ VARSIN ÇOCUK!” temalı kutlama programında Seyit Onbaşı, Gördesli Makbule, Yörük Ali Efe ve Nezahat Onbaşı dramatize edildi, birbirinden güzel halk oyunları gösterileri ile devam eden program koro eşliğinde güzel şarkılarla devam etti ve Eren Bülbüle Ağıt halk oyunu ile son buldu.

Çınarcık Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'na gelen miniklerde unutulmadı. Palyançolar çocuklara pamuk şeker, macun, patlamış mısır dağıttılar ve onlarla oyunlar oynadılar. Aynı zamanda meydana kurulan oyun alanları ile çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını doyasıya yaşadılar. Gösteriler etkinliğe katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

23.04.2022 18:44