ANADOLU AJANSI, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ANADOLU’NUN SESİ OLMUŞTUR

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer Anadolu Ajansının (AA) 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Anadolu Ajansı’nın  103. kuruluş yıl dönümünü kutlayan  Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer,  “Anadolu Ajansı, geçmişten günümüze Anadolu’nun sesi olmuştur” dedi.

Anadolu Ajansı’nın Kurtuluş Savaşı süresince milli birliği tehlikeye düşürecek kışkırtmalara karşı milleti uyanık tutmak, ulusal mücadeleyi bağımsızlığa ulaştıracak kararları halka bildirmek amacıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi tarafından 6 Nisan 1920’de Ankara’da kurulduğunu hatırlatan Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, “AA, bir asırdır kutsal bir görevi yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, yaptığı açıklamada, ” 1920 yılında kurulan Anadolu Ajansı, kuruluşundan bugüne kadar teknik donanımıyla büyük bir ilerleme sağlayan ve habercilik alanında daima güvenilir haber kaynağı olmayı başarmıştır. Habercilik faaliyetlerini farklı dillerde gerçekleştirdiği yayınlarla genişleten Anadolu Ajansı, ülkemizde olan biteni bize ve dünyaya, dünyada olan biteni de bizlere objektif bir şekilde aktararak, çok önemli bir hizmet üretmektedir. Milletimizi doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini devam ettirerek kuruluş felsefesine bağlı olduğunu gösteren Anadolu Ajansı, etkinliği ve gücüyle dünyanın sayılı haber ajanslarından biri olmayı başarmıştır. İlkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışıyla halka doğru ve güvenilir haber sunan Milli Ajansımız Anadolu Ajansı bundan sonra da misyonunu geliştirerek devam ettirecektir. Kuruluşunun 103. yılında Anadolu Ajansı’na hizmet veren tüm basın mensuplarını bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

06.04.2023 11:24