BAŞKAN NUMAN SOYER’İN ECZACILAR GÜNÜ MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer mesajında, “14 Mayıs 1839 yılında İstanbul’daki Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de ilk eczacılık sınıfı açılmıştır. Bu tarih aynı zamanda Türkiye’de bilimsel eczacılığın başlangıcı kabul edilir ve her yıl 14 Mayıs Eczacılık Günü olarak kutlanır. Eczacılık, insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevselliğini koruyan, toplumların yaşamlarındaki önemini hiç yitirmeyen mesleklerden biridir. Eczacılar, dün olduğu gibi bugün de toplumsal yaşam içindeki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir. Günümüzde ise teknolojinin gelişmesi ile toplumun ihtiyacı olan sağlık hizmetleri kaliteli sunulmaya başlandı. Türk eczacılığının almış olduğu önemli mesafe, sağlık gibi bütün Türk toplumunu ilgilendiren bir konuda, çoğu kez hayati unsuru olan eczacılığa karşı hepimiz duyarlı olmak zorundayız. Sağlık sektörünün önemli bir unsuru olan ülkemizin her bir köşesinde, gece gündüz demeden ilacın, üretimini ve vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan, kendini tüm insanlığın sağlığını düşünmeye adayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı, özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum” dedi.

14.05.2019 11:53