BAŞKANIMIZ NUMAN SOYER’DEN, 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Belediye Başkanımız Numan Soyer mesajında ” Bundan 100 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde anlatmış, en zor ve çetin dönemlerde milletimize ilham kaynağı olmuştur.

Milletimizin kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı; yurdumuzun her bir köşesi işgal altındayken, kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden, bir milletin topyekûn kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir. Ömrünü vatana, millete ve hizmete adamış Mehmet Akif Ersoy, milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu cesaret ve kahramanlığı veciz dizelerle ölümsüzleştirerek, bizlere ışık tutmaya devam etmektedir.

Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

12.03.2021 11:55