BAŞKANIMIZ NUMAN SOYER’İN, İSTANBUL’UN FETHİ’NİN YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, İstanbul’un Fethi’nin 568. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanımız Numan Soyer yayımladığı mesajında, İstanbul’un Fethi'nin, dünya tarihinin akışını değiştiren, milletin en muhteşem zaferlerinden biri olduğunu vurguladı.

Başkanımız Soyer mesajında şunları ifade etti; "İstanbul’un Fethi siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren tarihimizin en büyük zaferlerinden birisidir. Bu zafer aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’in hoşgörü ve adalete dayanan yönetim anlayışıyla da tarihe geçmiş bir başarıdır. Bu anlayış ve hoşgörü ile birlikte İstanbul, farklı inanç ve kültürlerin bir arada rahatça yaşadığı bir şehir haline gelmiştir.

İstanbul’un Fethi ile bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. İstanbul tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş bir şehir olup aynı zamanda doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla da dünyanın nadide şehirleri arasındadır.

Ecdadımızın kazandığı bu zafer ve kahramanlık destanı bugüne kadar birçok mücadelemizde bizlere ışık tutmuş ve ilham kaynağı olmuştur.

İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu, bu topraklar için gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. Herkese sağlıklı günler diler. Allah’a emanet olun" dedi.

28.05.2021 19:30