CAN DOSTUNA SAHİP ÇIK PROJESİ

Çınarcık Belediyesi sokakta kalan ve hayata tutunmaya çalışan sokak hayvanlarına online sahiplenme projesi geliştirdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla birlikte belediyeler sadece teknik hizmetler veren kurumlar olmaktan çıkmıştır. Günümüzde doğal bir ihtiyaç haline gelen sosyal belediyecilik ile birlikte belediyeler sosyal fonksiyonlarını attıran ve vatandaşlarının da sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan projeler yapmaya özen göstermelidir. Vatandaşlarına hatta ilçe sınırları içinde barınan tüm canlılara sosyal hizmet odaklı projeler yapmalıdır. Bu düşünce doğrultusunda Çınarcık Belediyesi sokakta kalan ve hayata tutunmaya çalışan sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve sahiplendirilip yeni bir yuva bulmaları için Veterinerlik Birimi, Bilgi İşlem Birimi ve Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü ortak çalışması ile hayvanları sokaktan toplamakta, sağlık kontrolleri ve aşılarını yapıp rehabilite etmektedir. Böylece hem hayvanlar sevgi dolu ve sağlıklı bir yuvaya kavuşmuş hem sahiplenen vatandaşlar sosyal bir sorumluluk projesinde yer almış ve yeni bir dost kazanmıştır hem de sokaklarda hayvanlardan korkan veya rahatsız olan vatandaşların endişelerine son verilmiştir.

Site bağlantısı : https://www.cinarcik.bel.tr/tr/misafir-dostlarimiz

Can Dostuna Sahip Çık Projesi’yle sokakta sahipsiz ve ilgiden yoksun yaşayan hayvanların kontrollü bir şekilde sahiplendirilmesi amaçlanmaktadır. Sahiplendirme çalışmaları doğrultusunda Bilgi İşlem Biriminin yaptığı kodlamayla oluşturulan sahiplenme yazılımı ile vatandaşlarımızla can dostları internette buluşturulmaktadır. Yapılan sitede sokak hayvanlarının sağlık ve aşı durumu, yaş, cinsiyet ve tür bilgileri vatandaşlar tarafından görülebilmektedir. Hayvanseverler buradan sahiplenmek istedikleri dostumuzun bilgilerini görevli personele vermektedir. Vatandaşlar rehabilitasyon merkezine geldiklerinde sahiplendirme formu doldurup imzalandıktan sonra can dostunu evine götürebilmektedir. Sahiplendirilen canlarımızın durumu veterinerlik birimi tarafından belirli periyotlarla kontrol edilmektedir

15.04.2020 12:00

Tüm Projeler İçin Tıklayın