ÇINARCIK BELEDİYESİ E-DEVLET SİSTEMİNDE

Çınarcık Belediyesi interaktif belediyecilik kapsamında E-devlet sistemine dahil oldu.

Hızla gelişen teknoloji çağını yakından takip eden Çınarcık Belediyesi vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek için e-devlet sistemine geçti. E-Devlet sistemi üzerinden belediye hizmetlerine elektronik ortamdan ulaşılabilmesi için daha önce E-Belediye uygulamasını başlatan Çınarcık Belediyesi, E-Devlet sistemine de dahil oldu.

Kamu kurumları ile vatandaşlar arasında güvenli bilgi paylaşımı esasına dayanan e-devlet sistemine https://www.turkiye.gov.tr/cinarcik-belediyesi adresi üzerinden vatandaşlar sisteme giriş yapabilecekler.Vatandaşlarımız belediyeye ait borçlarını kredi kartı veya bankamatik kartı ile  sistem üzerinden ödemelerini gerçekleştirebilirler.

Uygulamaya giriş için, TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi yeterli olacak.

Sistem üzerinden arsa rayiç değeri sorgulama, evrak takibi, beyan bilgileri sorgulama, sicil bilgileri sorgulama, tahakkuk bilgileri sorgulama, tahsilat bilgileri sorgulama , barkodlu belge doğrulama ve sicil bilgisi sorgulama işlemlerini yapılabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer; “Vatandaşlarımızın hizmetlerimize belediye binasına gelmelerine gerek kalmadan kolayca ulaşabilmelerini sağlamak maksadıyla bilişim teknolojilerinin bütün imkânlarından yararlanmaya çalışıyoruz. Biz de Belediyemizi e-devlet uygulamasına taşıdık. Çınarcık’ta ikamet eden vatandaşlarımız artık sıra beklemeden, zaman kaybetmeden, Çınarcık’tan veya dünyanın herhangi bir yerinden internet üzerinden sisteme giriş yaparak ilgili hizmetleri alabilecekler. Vatandaşlarımızın tek yapması gereken bilgisayarlarından , tabletlerinden veya cep telefonlarından E-Devlet’e girmeleri ve belediye sekmesinden Çınarcık Belediyesini seçmeleri olacak. Artık Çınarcık Belediyesi vatandaşlarımızın bir tık yakınında  ” dedi.

23.10.2020 13:00