ÇINARCIK’IN 24 YILLIK İMAR PLANI ÇÖZÜLDÜ

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, bugün yapmış olduğu basın açıklamasında Çınarcık halkına birden fazla müjde verdi.

Çınaraltı Aile Çay Bahçesinde, Çınarcık halkı ile buluşan Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, 24 yıllık imar planı sorunun çözüldüğünü müjdeledi.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ile birlikte yapmış olduğu basın toplantısına katılım çok fazlaydı.

Bizler öncelikle 24 yıllık imar planı mağduriyetini çözmeye, Çınarcık’ın itibarını geri kazandırmaya söz verdik. Ancak bunu yaparken meseleye; halkımıza bir lütufmuş gibi davranarak, oy baskısı haline getirerek değil hak iradesi olarak baktık ve hamd olsun hedefe ulaştık.

Çınarcık Belediyesi olarak İmar Revizyonu çalışmalarıyla ile ilgili hükümetimiz nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda, çok kıymetli Ak Parti Yalova milletvekillerimiz Sayın Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol hanımefendinin yoğun gayretleri neticesinde gerekli onayı almış bulunuyoruz.

Artık Çınarcık’ımız Modern Bir Kent Planına Sahip.

Çınarcık bir baştan bir başa yeniden planlandı. Yeni park alanları, yeni yollar, birbirini dik kesen sokaklar ile artık Çınarcık çok daha güzel hale gelecek.

Hayal olarak görülen, izin bile alınamaz, planlarda yok denilen, imkânsız denilen marina projemiz vardı. Sevgili Çınarcıklılar; hayaller gerçek oluyor, alınamaz denilen izinler alınıyor, imkânsızlar imkânlı hale geliyor.

Marina Projemizde Artık Son Düzlükteyiz.

Plan üzerinde alınamaz denilen izinler alındı. Fizibilite zemin etütleri bitti. Bunun için kara ve deniz sondajları yapıldı. Şuan ÇED       raporu tamamlanmak üzere. ÇED raporu çıktıktan sonra bölge Çınarcık Belediyesi’ne tahsis edilecek ve ihale hazırlıklarına başlayacağız. Şimdiden tüm Çınarcık’ımızı davet edeyim. Kısa bir zaman içinde marinamız için de yeni bir basın toplantısına hazır olun.

Dolgu Çalışmamızın Dolgu Tahkimat İşlemleri Bitti.

24 bin metrekarelik alanımız hazır durumda.  Üst kullanım fonksiyonları için proje ve alt yapı çalışmalarını tamamladık. Kısa sürede dolgu alanımızdaki dönüşümü hep birlikte izleyeceğiz.

Çınarcık Şehir Stadyumumuz devam ediyor. Birinci etabımız olan alt yapı çalışmaları bitti. İkinci etabımızın ihale hazırlıklarını tamamladık ve çok yakında ihalesini yapacağız. Mevcut stadımızdan 10 kat daha büyük tribün kapasitesine sahip, akşam maçlarını oynamaya müsait, sentetik çim özellikli stadımızı da hizmete alacağız.

Gençlik spor merkezimize stat çalışması biter bitmez başlanacak. Halı saha, basketbol sahası, tenis kortu ve yürüyüş bandı ile Çınarcık ilk kez modern bir tesise kavuşacak.

Yeni itfaiye binamızın ihalesini tamamladık. Hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. Çınarcık çok daha modern bit itfaiye tesisine kavuşacak.

Vali Akı Caddemiz Yepyeni Bir Çehreye Kavuşacak.

Keza dere ıslahı çalışmamız devam ediyor, bölgenin dere ıslahıyla birlikte peyzajı ve aydınlatma düzeni yenilenecek. Bankamatikler kaldırılıp, paralel sokağımız hizmete alınacak. Yaz sezonuna girmeden mahallelerimizi birbirinden ayıran Çınarcık’ımızın en büyük ve en prestijli caddesidir.

Karpuzdere halkımızın beklentisi olan ve bizim de söz verdiğimiz taziye evi çalışmalarımıza başladık. Hafriyat işlemleri devam ediyor ve yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız.

Tabii bu destek kendiliğinden olmadı. Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Büyükgümüş ve Sayın Meliha Akyol hanımefendi “bizler Çınarcık’a söz verdik” diyerek ne gerekiyorsa yaptılar. Gece gündüz demeden tüm ikna ve imza süreçlerini tek tek çözüme kavuşturdular. Sizlerin huzurunda kendilerine bir kez daha tüm Çınarcık’lılar adına teşekkürü bir borç biliyorum.

Basın toplantımıza katılımlarınızdan dolayı tüm misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Hafta sonu gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için de şimdiden memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, huzur içinde bir demokrasi şöleni yaşanmasını temenni ediyorum. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun.

12.05.2023 17:13