ÇINARCIK’TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, Çınarcık Belediyesi Başkan Yardımcımız Murat Savaş, Çınarcık Belediye Meclis üyelerimiz, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni'nin akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak tarafından yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümünde Çınarcık Firuzan Kınal  İlkokulu öğrencileri birbirinden renkli kutlama programı hazırladılar.

Çınarcık Firuzan Kınal  İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin “Atatürk Çocukları” gösterisi ile başlayan kutlama programı, 2/A sınıfı öğrencileri Haşim Atlı, Mahir Kirenci ve Mustafa Ardınç’ın “Sakarya Türküsü” şiirinin ardından 1/B sınıfı öğrencilerinin “Hayat Bayram Olsa” adlı müzikli gösterisi sunuldu. 2/A sınıfı öğrencilerinin karma halk oyunları gösterisinin ardından 1/A öğrencilerinin “Çayır Çimen Geze Geze” müzikli dans gösterisi ile devam edildi. 2/B Sınıfı “Ellaella” ile 3/B sınıfı öğrencilerinin “Anadolu Ateşi”müzikli dans gösterilerinin ardından 3/A sınıfı “Katibim” dans gösterisi programa katılanları geçmişe götürdü. 4/A sınıfı öğrencilerinin “Çay-Simit” müzikli dans gösterisinin ardından öğrencilerin “Roman Dans” gösterisi büyük alkış aldı. Gösteriler etkinliğe katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer kutlama programının ardından vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak, hatıra fotoğrafı çekildi.

23.04.2023 14:04