ÇINARCIK’TA CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü Çınarcık'ta coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamımız Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, Çınarcık Belediyesi personeli, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende Kaymakamımız Cemil Aksak ve Başkanımız Numan Soyer vatandaşların bayramını kutladı. Kaymakamımız Cemil Aksak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Cumhuriyetin önemine değindi. Ardından ilçemizdeki öğrencilerin hazırladığı gösterilere ve şiirlere geçildi.Hüdaverdi Aydın Ortaokulu 7/A Öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi sergilendi.Hüdaverdi Aydın Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans gösterisi ardından Hüdaverdi Aydın Ortaokulu öğrencisi Arda Uzuner ‘’100 Yılı Karşılarken’’adlı şiiri okudu.Daha sonra Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi Basketbol Takımı gösterilerini sergiledi. Hüdaverdi Aydın Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri hazırladığı dans gösterisini sergilediler.Daha sonra Hüdaverdi Aydın Ortaokulu Korosu müzik öğretmenleri eşliğinde şarkılarını icra ettiler.Çınarcık Halk Eğitim Merkezi halk oyunlarının ardından 100. Yıl Cumhuriyet Resim Çalıştayı sergisi gezildi.

Tören geçişinin ardından Çınarcık Belediyesinin düzenlediği araç kortejinde törene katılanlara sürpriz vardı. Araç korteji esnasında personel meşalelerle vatandaşları selamladı. İlçedeki hoparlörlerden 10.yıl marşı çalındı. Törenin sonunda Belediye Başkanımız Numan Soyer, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu

29.10.2023 14:52