ÇOCUKLARIMIZ 23 NİSAN COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç, Belediye Meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni'nin akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Çınarcık Gülkent İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan “Anadolu Bir Çocuğun Hayal Gücüdür” temalı kutlama programında Malazgirt (Alparslan’ın Çocukluğunda Anadolu Hayali dramatize edildi), Fetih (Fatih’in Çocukluğunda İstanbul Hayali dramatize edildi), Bandırma Vapuru (Mustafa Kemal Atatürk’ün Çocukluğunda Türkiye Hayali dramatize edildi), Gülkent Çocuk Korosu “Samsun’dan Güneş Gibi” şarkısını seslendirdiler, Gülkent öğrencileri tarafından TBMM açılışı dramatize edildi,Gülkent öğrencileri tarafından Folklorik gösteriler yapıldı. Gülkent Çocuk Korosu tarafından “Savaşlar Olmasın”, “Lo Scrivero-Özgürlük”, “Senden Daha Güzel” şarkıları seslendirildi.

Gösteriler etkinliğe katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

23.04.2019 14:30