VEKTÖRLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

Çınarcık Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimi ilçe genelinde vektörle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde sivrisinek ve karasinek başta olmak üzere, kene, pire, yakağan, hamamböceği gibi vektörlerle mücadele büyük önem arz etmektedir. Bu noktada, hastalıkların önlenmesi amacıyla Çınarcık Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimi tarafından bulaşıcı hastalıkların oluşmadan önüne geçilebilmesi amacıyla gece-gündüz aralıksız şekilde vektör kontrol uygulamalarına devam ediliyor.

Ekiplerimiz tarafından larvalarla mücadele çalışmalarını kirli su birikintilerinde haşerelerin üreme mevsimi bitimine kadar belli bir plan ve program çerçevesinde yürütülmektedir.

Mahalle muhtarlarından alınan bilgiler üzerine mahallelerde oluşan kara sinek ve diğer haşere türleri için de ekiplerimiz; mahallelerde ki problemli bölgelere de ilaçlama çalışmalarını yürütüyorlar.

26.04.2019 15:11