Belediyemiz Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereği, 2026 yılı Olağan Mart Ayı Meclis Toplantısı 03.03.2026 Salı günü saat 14.00’de Belediye Özlem EDEPLAİ Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Avni KURT başkanlığında Başkanlık Divanı yerini aldı. Yoklama yapıldı ve tüm meclis üyelerinin toplantıya iştirak etmiş olduğu görüldü. Meclis Başkanı, açılış konuşmasını yaptı ve sonrasında meclis üyelerini saygı duruşu ve İstiklal Marşına davet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde toplantıya geçildi.
2026 Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısına ilişkin toplantı karar özetleri meclis üyelerine arz edildi. Bu konuda söz almak isteyen olup olmadığı soruldu? Söz almak isteyen bulunmaması üzerine, işaretli oylamaya sunularak, mevcudun oybirliği ile sunulduğu şekliyle kabul edildi.
Meclis Başkanı gündem teklif ve öneriler bölümünde; Gündeme iki adet gündem dışı teklifi olduğunu bildirdi. Birincisi, Romanya’nın Köstence İline bağlı Eforie Şehri İlçemiz ile kardeş şehir olmak istiyor. Bu bağlamda yazılı olarak resmi taleplerini gönderdiler. Bu konunun mecliste görüşülmesi gerektiğinden teklifin gündememimize eklenerek görüşülmesini ve ikincisi, geçen ay gündeme gelerek meclisimizce red edilen şenköy ile ilgili plan değişikliği konusunda yeniden düzenlenen plan değişikliği teklifinin mecliste değerlendirilmesi gerektiğinden, bu iki teklifinin gündememimize eklenerek görüşülmesini işaretli oylamaya sundu. Kardeş şehir ve plan değişikliği konularını içeren iki teklif meclis gündemine görüşülmek üzere mevcudun oybirliği ile kabul edilerek eklendi.
Meclis Başkanı gündeme başka teklif ve önerisi olup, olmadığını sordu. Meclis Üyesi Aylin SEYHAN söz istedi. Meclis başkanı Aylin SEYHAN’a söz verdi. Meclis Üyesi Aylin SEYHAN, seçim sürecinde kamuoyuna açıklanan ancak bugüne kadar hayata geçirilmemiş vaadlerin açık ve net bir şekilde meclis ile paylaşılmasını talep ettiğini belirttti. Meclis başkanı, meclis üyesi Aylin SEYHAN’ın sorularına sözlü olarak açıklamalar yaparak cevap verdi.
Meclis Başkanı gündeme başka teklif ve önerisi olup, olmadığını sordu. Gündeme teklif ve öneri talebi bulunmadığından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi.
1.Gündem Maddesi- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 23.02.2026 tarihli, 1368 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Talep konusu meclis üyelerince müzakere edilerek işaretli oylamaya sunulmuş olup; Ramoğlu Planlama Mimarlık Mühendislik İnşaat, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin ilgi dilekçesi ile talep edilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce incelenip onaylanması için hazırlanmış olan Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma bölgesinde Kalan Yalova İli, Çınarcık İlçesi, Çınarcık Mahallesi "Rıhtım (Yolcu Gemisi/Teknesi Yanaşma Yeri)" Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin uygun bulunarak kabul edilmesine, Çınarcık Belediye Meclisinin 03.03.2026 tarihli 1. Birleşim meclis toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi.
(Karar No: 16)
2.Gündem Maddesi- Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 25.02.2026 tarihli, 1400 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Yapılan müzakereler neticesinde talep işaretli oylamaya sunularak; Belediyemiz tarafından yürütülen organik atıkların geri kazanımı projesi kapsamında, Çiftlikköy Belediyesine ait Kompost Makinesinin 6 (altı) ay süre ile belirlenen şartlar dahilinde kullanılmasına ilişkin hazırlanan protokolün 5393 sayılı Belediye Kanununun "Diğer Kuruluşlarla İlişkiler" başlıklı 75. maddesinin ilgili bendi uyarınca yapılmasına ve protokolün imzalanabilmesi için Belediye Başkanımız Avni KURT'a tam yetki verilmesine, Çınarcık Belediye Meclisinin 03.03.2026 tarihli 1. Birleşim meclis toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi. (Karar No: 17)
(EK-1) 3.Gündem Maddesi- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün 02.03.2026 tarihli 1530 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Talep konusu meclis üyelerince müzakere edilerek işaretli oylamaya sunulmuş olup; Romanya’nın Köstence İli, Eforie Belediyesi ile Belediyemiz arasında, Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren konularda toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim, sosyal ve kültürel etkinlikler, doğal ve kültürel varlıkların korunması ile turizmin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve optimum düzeyde kullanılması konularında Belediyelerin imkânları ve tabii oldukları mevzuatlar çerçevesinde iş birliği yapılması ve hizmet üretilmesi amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (p) fıkrası gereğince, Belediyemiz ile Romanya’nın Köstence İli, Eforie Belediyesi arasında Kardeş Şehir ilişkisi kurulmasına, Çınarcık Belediye Meclisinin 03.03.2026 tarihli 1. Birleşim meclis toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi..(Karar No: 18)
(EK-2) 4.Gündem Maddesi- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 03.03.2026 tarihli, 1539 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Talep konusu meclis üyelerince müzakere edilerek işaretli oylamaya sunulmuş olup; Mimart Planlama Mimarlık İnşaat Bilişim Tic. Th. İhr. Ltd. Şti.’nin 03.03.2026 tarihli 189763 kayıt numaralı dilekçesi ile talep edilen, Maknoon İnşaat Yatırım A.Ş.’nin maliki olduğu, İlçemiz, Şenköy Köyü, Mersinburnu Mevkii, pafta: G22D11A1A, 130 ada 50 sayılı parsel ile ilgili olarak hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin değerlendirilmesi için konunun Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine, Komisyon, Raporunu tamamlayıp, Meclis Başkanlığına sunduktan sonra söz konusu talebin karara bağlanmasına, Çınarcık Belediye Meclisinin 03.03.2026 tarihli 1. Birleşim meclis toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi. (Karar No: 19)
Çınarcık Belediye Meclisinin 2026 yılı Mart ayı olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi 03.03.2026 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, Toplantı Meclis Başkanının kapanış konuşması ile sona erdi. Mart ayı 2. Birleşim toplantısının 05.03.2026 Perşembe günü saat: 11:00’de yapılması, İmar Komisyonumuzun 04.03.2026 Çarşamba günü saat : 11:00’de toplanması kararlaştırılmıştır.
5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesine uygun olarak, Çınarcık Belediye Meclisi 2026 Mart ayı 2. Birleşim Meclis Toplantısı, İmar Komisyonuna havale edilen konunun raporunu görüşmek üzere, 05.03.2026 Perşembe günü saat:11:00’de Belediye Özlem EDEPALİ Meclis Toplantı Salonunda toplanmıştır. Belediye Başkanı Avni KURT başkanlığında Meclis Başkanlık Divanı yerini aldı. Yoklama yapıldı. Meclis üyeleri Muhasettin BALKAYA ve Tufan PARLAK’ın mazeretsiz olarak toplantıya katılmadığı, diğer tüm meclis üyelerinin toplantıya iştirak etmiş olduğu görüldü. Meclis Başkanı, açılış konuşmasını yaptıktan sonra meclis üyelerini saygı duruşu ve İstiklal Marşına davet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde toplantıya geçildi.
Çınarcık Belediye Meclisinin 2026 yılı Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, 03.03.2026 tarihinde 1. birleşim ve 05.03.2026 tarihinde 2. birleşim olmak üzere, iki toplantı halinde gerçekleştirilerek Meclis Başkanının kapanış konuşması ile sona erdi.
|
Avni KURT |
Talip SEZGİN |
Hamit ÇİÇEK |
|
Meclis Başkanı |
Meclis Katibi |
Meclis Katibi |
|
Coşkun PARLAK |
Riza KELEŞ |